Жителів Сокілського та Переспівського старостинських округів запрошують у лави добровільної пожежної дружини

26.06.2024

Зважаючи на сучасні виклики та появу нових загроз життю і здоров’ю населенню у Рожищенській міській раді посилюють діяльність Добровільних пожежних дружин.

У зв’язку з цим жителів Сокілського та Переспівського старостинських округів закликають стати добровільним пожежним.

Функції добровільних пожежних (членів ДПД) – проводити заходи з гасіння пожежі та ліквідації інших надзвичайних ситуацій на початковому етапі, до прибуття професійного пожежно-рятувального підрозділу, проведення роз'яснювальної роботи серед населення.

Хто може долучитися до Добровільної пожежної дружини

До команди добровольців можуть долучитися всі охочі віком від 18 років, здатні за своїми здібностями та станом здоров'я виконувати покладені на них обов'язки. Вони мають подати заявку на вступ та пройти спеціальне навчання – освоїти першочергові навички гасіння пожежі.

Добровільна пожежна дружина - це команда з мотивованих жителів громади, які хочуть подбати про безпеку, свою та односельців. Вони не мають цілодобово чергувати, як це роблять професійні пожежні, не повинні йти з основного місця роботи, а залучаються для оперативного реагування на небезпечні події, пожежі та надзвичайні ситуації.

Добровільні пожежні забезпечуються спеціальним одягом для гасіння пожеж, здійснюється страхування життя та здоров'я членів ДПД та медичний огляд, а також добровольці ДПД заохочуються щорічною матеріальною виплатою.

Щоб записатися або отримати додаткову інформацію – звертайтеся за тел. 067-9428682.

Окрім членів ДПД, запрошують молодь, яка досягла 14 років, без обмежень за станом здоров’я, стати учасниками добровільних пожежних дружин.

Учасники ДПД не беруть участі у гасінні пожеж та здійсненні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а проводять серед населення громади просвітницьку та інформаційну діяльність з питань пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту.

Хто бажає приєднатися до добровільної пожежної дружини – зголошуйтеся!

Поділитися: