Змінити адресу реєстрації або знятись з обліку ВПО відтепер можна онлайн у застосунку Дія

14.12.2022

Часто люди, яким через війну довелося покидати рідні домівки, нарікають, що у чергах за довідками доводиться витрачати багато часу. Нині ВПО можуть оминути звернення до чиновника, адже у застосунку «Дія» доступні дві нові послуги для внутрішньо переміщених. Перша - зміна місця проживання, якщо переїхали до іншого міста України, друга - скасування статусу ВПО, якщо повернулися на місце постійного проживання. Про це повідомили в Мінцифрі.

«Послуги працюють повністю автоматично. Заявки обробляються онлайн, і вам більше не потрібно чекати на рішення держслужбовця чи повторно ходити в держоргани в разі помилки в заявах», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що отримати послуги в Дії можна в декілька кліків, без зайвих довідок та оформлення їх у держорганах. Для цього потрібно просто натиснути на меню довідки ВПО в Дії і вибрати необхідну послугу - Змінити адресу фактичного проживання або Скасувати статус ВПО.

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в "Дії". Для зміни місця проживання ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

У відомстві нагадали, що з початку повномасштабної війни в Дії можна оформити довідку ВПО та регулярні виплати від держави. За весь час понад 1,4 млн людей скористалися сервісом.

Поділитися: