Зустрічі: про війну в Афганістані словами очевидця

15.02.2023

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї був проведений тематичний екскурс, присвячений вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та 34-ій річниці виведення військ з Афганістану.

На захід завітали учні 9-х класів Рожищенського ліцею №4.

Головний зберігач фондів музею, Тетяна Переходько, у вступному слові розповіла про ці пам'ятні події в історії України.

Відбулась демонстрація відеоролику «Війна в Афганістані» та презентація фотовиставки з фондів музею «Війна у кожного своя». Також була представлена книжкова виставка, надана Публічною бібліотекою Рожищенської міської ради, в яку ввійшли твори художньої та документальної літератури, про долю учасників війни, поеми та вірші присвячені подіям в Афганістані.

На зустріч з учнями був запрошений Роман Стаднік, учасник бойових дій на території Афганістану. Він поділився спогадами про ті роки свого життя, розповів про власний життєвий досвід: коли він, у віці 18 років уже пізнав, що таке війна. Учні з цікавістю слухали спогади воїна і навіть поставили йому декілька запитань.

Запрошені згадали й вшанували хвилиною мовчання полеглих воїнів - українців, які в інших державах стояли за мирне життя тих народів, а також тих, хто захищав нашу землю сьогодні, у російсько-українській війні.

На завершення заходу учні подякували Роману Стадніку за розповідь, побажали миру, добробуту та душевного спокою.

Поділитися: