Рожищенська громада отримала генератори від проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

16.09.2022

Рожищенська громада отримала сучасні бензинові генератори від проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України проєкт «ГОВЕРЛА» розширив діяльність і зараз допомагає адаптуватися до нових реалій, працює над підвищенням готовності громади оперативно реагувати на надзвичайні ситуації природного, техногенного та воєнного характеру.

Нині у рамках проєкту Рожищенська громада отримала п’ять сучасних бензинових генераторів.

Як зауважив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, в умовах повномасштабної війни та енергетичної кризи громада має бути готова забезпечити безперебійну роботу комунальних служб, підприємств та організацій. Наявність альтернативних джерел живлення – обов’язкова умова, аби продовжувати працювати та надавати послуги населенню в екстремальних умовах.

«У разі надзвичайної ситуації отримані генератори ми зможемо використати для живлення медзакладів та інших об’єктів критичної інфраструктури. Дякуємо проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за своєчасну і таку необхідну підтримку!», - переконаний Вячеслав Анатолійович.

Нагадаємо, не так давно в рамках проєкту Рожищенська громада отримала IT-обладнання, Wi-Fi роутери, подовжувачі, універсальні мобільні батареї, електрочайники, світлодіодні ліхтарі, мотопили, пожежні мотопомпи, захисний одяг пожежників, вогнегасники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники громади отримали протипожежне обладнання

Довідково:

Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI). Проєкт зосереджений на впровадженні та сприянні інституалізації ефективної системи децентралізованого самоврядування в Україні, працює у тісній координації з органами влади, передусім із Міністерством розвитку громад та територій України, Верховною Радою України, а також із іншими проєктами, які фінансуються USAID, та донорами задля надання відповідної та своєчасної технічної допомоги.

Поділитися: