Жителів громади вчать надавати першу медичну допомогу та як діяти під час вибухів

01.03.2022

Протягом двох днів у комунальному закладі «Центр культурних послуг» відбулися навчання з надання першої долікарської та психологічної допомоги.

У понеділок, 28 лютого, лекцію-навчання проводили сімейна лікар-терапевт Людмила Гошко та дитячий психолог Олеся Кочкіна. Фахівці розповіли присутнім як діяти в ситуаціях, що загрожують життю постраждалого: як зупинити кровотечу, робити штучне дихання та масаж серця, як діяти, коли людина знепритомніла чи панікує, а також багато іншого.

Наступного дня у Рожище завітали практики-психологи Мирослава Мушкевич та Антоній Мельник, які приділили значну увагу психоемоційному стану кожної людини під час війни. Лікар-педіатр Святослав Соловей та лікар-травматолог Олег Козак надали практичні поради з надання першої медичної допомоги. Адже в сьогоднішніх реаліях така допомога як ніколи є важливою.

Наступна зустріч із фахівцями відбудеться у четвер, 3 березня, о 13:00 у Центрі культурних послуг (колишній РД «Просвіта»), що знаходиться за адресою: м. Рожище, вул. Драгоманова, 10.

До слова, лекції-навчання відбувся за ініціативи Громадського штабу оборони м. Рожище. Координатори: Наталія Давидюк та Іванна Лемешко.

Читайте також:

Поділитися: