Збір продуктів і речей триває: ЩО ПОТРІБНО

03.03.2022

Звертаємося до всіх жителів Рожищенської громади з проханням активно долучатися до приготування їжі.

Щодня з пункту збору, що розташований у ЦНАПі, відправляють найнеобхідніше для військовослужбовців, жителів Києва та Харкова, які вже кілька днів перебувають в укриттях.

«Щире спасибі мешканцям нашої громади, які тут, в тилу, намагаються бути максимально корисними. Захоплююся нашими юними жителями, які, на жаль, змушені були дуже швидко подорослішати. Щодня діти активно долучаються до різних процесів: плетуть маскувальні сітки, готують їжу, збирають продукти та речі, допомагають їх фасувати й завантажувати. Вірю, що завдяки такій єдності та злагодженості ми подолаємо ворога», – звертається до всіх міський голова Вячеслав Поліщук.

Наразі є потреба у:

  • медикаментах: знеболюючі, антибіотики, сорбенти, спазмалітики, бронхолітики, антигістамінні, спирт, антисептики (йод, зеленка, бетадин), перев’язувальний матеріал (бинти, марлі), еластичні бинти, джгути кровоспинні.
  • продуктах: готова їжа (вареники, біляші, чебуреки, пиріжки), хліб, консервація, вода бутельована, чай, кава, цукор, печиво, солодощі, олія, сухофрукти, крупи, макарони, консерви (м'ясні, рибні, овочеві), картопля й овочі
  • речах: бушлати, берці, «пінки», шкарпетки, устілки (великі розміри), матраци на односпальні ліжка, ковдри, подушки, постіль, посуд (ложки, виделки, пластмасові чи алюмінієві миски і кружки), казани, термоси.
  • техніці: електрочайники, електроплити, пральні машинки, акумулятори (75 Вт), дизельні генератори (3-5 кВт), ємності для зберігання палива (200 л).

«Для пакування готової їжі потрібні пластмасові відра та коробки-«бананки», а для заморожування страв – морозильні камери. Просимо не передавати консервацію у 3-літрових банках, наприклад, компоти, їх непрактично і важко транспортувати. Також поки що нема потреби в одязі, тому прохання, не приносити нічого, окрім великих розмірів бушлатів, берців, «пінок», шкарпеток та устілок», – повідомляють у пункті збору.

Все необхідне привозьте за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12 (приміщення ЦНАП) або у ТЦ «Теплоцентр» (вул. Шевченка, 1).

Читайте також:

Поділитися: