Запрошують до участі у конкурсі молодіжних ініціатив

22.09.2023

КЗ «Молодіжний центр» Рожищенської міської ради інформує про старт Конкурсу програм (заходів/проєктів), розроблених інститутами громадянського суспільства, молодіжними ініціативами для дітей та молоді на території Рожищенської громади.

Конкурс проводиться з метою підтримки активної молоді шляхом створення сприятливих передумов для розвитку інститутів громадянського суспільства/інціативних груп на території Рожищенської територіальної громади, надання їм практичної, методичної та матеріально-фінансової підтримки на реалізацію їх ідей та ініціатив у межах реалізації цільової соціальної програми «Молодь Рожищенської територіальної громади» на 2023 рік, затвердженої рішенням міської ради від 31.01.2023 року № 30/7.

Напрямки конкурсу проєктів для дітей та молоді на 2023 рік:

- розширення переліку послуг та створення якісних заходів, що відповідатимуть запитам сучасної молодої людини;

- створення безпечного середовища у населених пунктах громади, створення молодіжних просторів;

- розвиток у молоді навичок: підприємницького мислення; вміння пристосовуватись; навчання протягом життя; здатність співпрацювати; лідерство і соціальний вплив; громадянська активність і обізнаність; інклюзивність; комунікація; емоційний інтелект; інформаційна та медійна грамотність;

- збільшення конкурентоспроможності молоді на ринку праці, розширення її кар’єрних можливостей, підвищення навичок з підприємництва;

- підвищення громадянської активності молоді - участі у прийнятті рішень та розвитку громад;

- сприяння обміну знаннями та навичками між молоддю громади;

- вирішення надзвичайних потреб молоді у громадах у зв'язку з війною в Україні, в тому числі сприяння інтеграції, адаптації та включення внутрішньо

переміщеної молоді до життя громади;

- реалізацію ініціатив спортивного та національно-патріотичного спрямування для молоді.

Загальний бюджет конкурсу становить 50 000 грн. Максимальне фінансування в рамках одного проєкту – 10 000 грн.

Подача проєктних заявок від інститутів громадянського суспільства триває з 25 вересня по 06 жовтня 2023 року включно, в друкованій та електронній формах.

Друковані конкурсні пропозиції подаються в КЗ «Молодіжний центр» Рожищенської міської ради за адресою: м. Рожище, вул. Драгоманова, 10.

Електронний варіант конкурсної пропозиції надсилати на електронну пошту: peshuk-n@ukr.net

До конкурсної пропозиції входить:

1) заява про подачу проєкту на Конкурс з описом документів, що подаються (форма заяви прикріплена для завантаження в форматі Word)

2) для громадських організацій інформацію про організацію та її основні здобутки обсягом до 2-х листів формату А4 (форма прикріплена для

завантаження в форматі Word);

3) опис проєкту та кошторис витрат, необхідних для його реалізації, (форма прикріплена для завантаження в форматі Word)

4) копія свідоцтва про державну реєстрацію – для громадської організації, копія протоколу про створення ініціативної групи – для ініціативної групи;

5) для громадських організацій копія рішення державної податкової інспекції про внесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Проєкти мають бути реалізовані до 1 грудня 2023 року.

Переможців Конкурсу обиратиме конкурсна комісія.

ВАЖЛИВО: фінансування видатків місцевого бюджету на проведення заходів доволі обмежені, що продиктовано суттєвим обмеженням фінансування бюджетної галузі відповідно до постанови КМУ від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану». Тож при складанні кошторису проєкту просимо враховувати черговість здійснення платежів Казначейством та органами Казначейства (ст.19 постанови).

Консультації щодо участі у конкурсі проводяться КЗ «Молодіжний центр» Рожищенської міської ради за адресою: м. Рожище, вул. Драгоманова, 10.

Телефон для довідок: +38 068 0098 487 - вівторок-субота з 11:00 до 18:30 год.

Зразок протоколу ініціативної групи для конкурсу
Заявка
Опис проєкту
Інформація про діяльність ГО

Поділитися: